Naslovna Život Ljubimac Oko 200 djece u junu pohađalo edukacije Fondacije Dogs Trust
Oko 200 djece u junu pohađalo edukacije Fondacije Dogs Trust
0

Oko 200 djece u junu pohađalo edukacije Fondacije Dogs Trust

0

Edukatori Fondacije Dogs Trust su u toku juna posjetili dvije osnovne škole i dva vrtića u Velikoj Kladuši i Banja Luci, usrećujući oko 200 djece.

Radionice su upriličene na otvorenom uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a na veliko zadovoljstvo i djece i nastavnika.

Edukativno zabavne radionice koje je do pandemije COVID-19 Dogs Trust provodio u osnovnim školama diljem BiH, sada se provode tri puta sedmično online, otvorene su za djecu iz cijele BiH, a po upitu i dogovoru sa obrazovnim institucijama, i u dvorištima škola, vrtića i biblioteka.

Pored toga, redovne online radionice sa mnoštvom različitih, zabavnih tema, održavaju se svakog ponedjeljka, srijede i petka.

– Važnost tih radionica za cijelu zajednicu je velika, za djecu, jer na zabavan način uče o prirodi pasa te najsigurnijeg ponašanja u blizini pasa i u kontaktu s njima, kao i važnosti odgovornog vlasništva. Djeca, bez obzira na svoj školski uspjeh, rado sudjeluju u interaktivnom načinu učenja, te tako izgrađuju samopouzdanje, a kroz ove teme i empatiju te poštovanje prema drugom i drugačijem – saopćeno je iz Fondacije Dogs Trust.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *