Naslovna Život Ljubav i veze Uporedite sa današnjim djevojkama: Kako su nekad Jugoslovenke odjavljivale frajere
Uporedite sa današnjim djevojkama: Kako su nekad Jugoslovenke odjavljivale frajere
0

Uporedite sa današnjim djevojkama: Kako su nekad Jugoslovenke odjavljivale frajere

0

Jedna od tema kojom su se jugoslovenski mediji bavili 1971. godine bila je savjetovanje mladih djevojaka kako da postupe u neprijatnim i nezgodnim situacijama.

Ovaj zanimljivi tekst od prije 46 godina prenijeo je Yugopapir.
Među najnezahvalnijim situacijama zbog kojih su se djevojke crvenile u društvu su nezgode poput otkopčanog šlica, otpuštenog poruba suknje ili susreta sa osobom kojoj smo zaboravili ime.
Da bi izbjegle neprijatnosti sa šlicevima i rubovima, kao idealno rješenje su predložene zihernadle, koju je svaka žena morala imati u tašni za “ne daj Bože” situacije.

Hit savjetnik od prije skoro pola vijeka predlaže još brojna rješenja u neprijatnim trenucima
– U slučaju da se zabavljate sa dva momka istovremeno i izađete u grad sa prvim, a iznenada se pojavi drugi, brzo odlučite koji vam se više sviđa, pa mu recite da vam je onaj drugi prijatelj ili poznanik.
– Prosuli ste piće na nečiju haljinu i pojavila se mrlja, rješenje se javlja u vidu čišćenja ili pozajmljivanja nove haljine.
– Ako vas pozove na piće momak koji vam se ne sviđa, smišljajte razne izgovore da ste zauzeti baš tada, dok mu ne dosadi da vas zove.
– Došli ste kući došli nakon 10 i otac vas čeka vidno ljut, prijedlog je suočenje na licu mjesta, čekanje jutra samo može da pogorša stvar.
– Ako osjećate nesvjesticu, slobodno se onesvjestite, to je čak romantično.
– Pozvani ste u goste i prethodno ste ručali očekujući samo kafu, a zatekla vas je prava gozba. Nipošto ne smijete reći da niste gladni, jedite od svega pomalo, birajte lako svarljivu hranu.
– Najnezgodnije što se može desiti je da ste ostali kod kuće da se uredite, stavili ste viklere, skinuli šminku, na licu vam je maska, čuje se zvono i na vratima je momak u koga ste ludo zaljubljeni.
Otvorite i ako vas ne prepozna recite “da odmah ću je pozvati” i otrčite da se uredite. Ako vas prepozna, nemojte se brinuti, ako voli savršene žene zaboravite ga, uostalom šta bi bilo da vam je muž – uvidjeo bi ubrzo da ste i vi ljudsko biće.

(telegraf/yugopapir)

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *