Naslovna Život Kuhinja Znate li za šta se koristi svaka od četiri strane na rendeu
Znate li za šta se koristi svaka od četiri strane na rendeu
0

Znate li za šta se koristi svaka od četiri strane na rendeu

0

Kuhinjski pribor nam olakšavaju život, ali nije uvijek lako shvatiti kako koristite svaki pametno dizajniran alat. Ljudi se često iznenade kada saznaju da su popularne uređaje koristili pogrešno, dok je sve vrijeme postojala lakša metoda.

Mnogi ne znaju za što se koriste različite strane rendeta za hranu. Tako je jedan korisnik Reddita nedavno u objavio zapitao: “Koristi li iko ikada ovaj dio rendeta s najsitnijim rupicama? Čemu on uopće služi?”

Potom je dodao da nikada nije koristio stranu rendea sa sitnim rupama. Uglavnom koristi samo jednu stranu za sitnjenje sira.

Naime, na strani rendea sa najsitnijim rupama možete usitniti parmezan, ili koricu limuna, narandže ili limete za kolače. Zatim semogu napraviti fini pramenovi sira koji će se lako otopiti u preljevima za salatu ili umacima, ili kao što su korisnici Reddita predložili, za citruse i muškatni oraščić.

Strana rendea s velikim rupama koje izgledaju kao kapljice može poslužiti u svim situacijama u kuhinji, od ribanja mrkve, krompira ili kuhanih jaja za salatu, do ribanja mekog sira za pizzu.

Strana rendea s nazubljenim rupama služi da se na njoj renda voće i povrće za kašice. Na toj strani možete istrljati luk, da biste dobili sok od luka za obloge i slično.

Strana rendea s duguljastim rupama služi za rezanje voća i povrća na tanke, uravnomjerne kriške koje možete koristiti za salatu, složenac, ukras na tanjiru i slično. Na ovoj strani možete narezati krompir za pripremu čipsa i slično.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *