Naslovna Vijesti Svijet Johnson otkrio da mu je Putin zaprijetio raketnim udarom uoči invazije na Ukrajinu
Johnson otkrio da mu je Putin zaprijetio raketnim udarom uoči invazije na Ukrajinu
0

Johnson otkrio da mu je Putin zaprijetio raketnim udarom uoči invazije na Ukrajinu

0

Bivši britanski premijer Boris Johnson otkrio je u intervjuu da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio raketnim udarom prilikom hitnog telefonskog razgovora koji su imali uoči početka invazije na Ukrajinu.

Johnson je u tom periodu bio premijer, a Putin mu je tokom dugog razgovora navodno rekao da će sve trajati “samo minut”.

Tvrdi kako se usprotivio kazavši mu da bi rat bio “potpuna katastrofa” na što mu je Putin odgovorio prijetnjom.

Johnson je navodno pokušao da mu objasni kako će rat dovesti do zapadnih sankcija i većeg broja NATO trupa na ruskim granicama. Kazao mu je i da Ukrajina još dugo neće postati NATO članica te da nema razloga za akciju, a Putin mu je rekao: “Borise, ne želim da te povrijedim, ali projektilom bi mi trebalo samo minut”.

Ovo je otkriveno u dokumentarcu BBC-a, koji ispituje Putinove razgovore sa svjetskim liderima. Johnson je za reakciju ruskog predsjednika rekao kako misli da nije bila ozbiljna zbog njegovog opuštenog tona, kojim je razgovarao.

“Putin protiv Zapada” bit će emitovan u ponedjeljak, 30. januara na BBC 2, a kasnije će ga biti moguće pogledati online. U filmu je obuhvaćen period uoči početka invazije i govori o susretima ruskog predsjednika sa drugim svjetskim liderima, kao i susretima diplomata sa ruskom delegacijom.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *