Naslovna Vijesti Društvo Počinje još jedno suđenje Harvey Weinsteinu za seksualno zlostavljanje, svjedočit će pet žrtava
Počinje još jedno suđenje Harvey Weinsteinu za seksualno zlostavljanje, svjedočit će pet žrtava

Počinje još jedno suđenje Harvey Weinsteinu za seksualno zlostavljanje, svjedočit će pet žrtava

0

Počelo je suđenje Harvey Weinsteinu u Los Angelesu, gdje se zatvoreni bivši filmski producent suočava sa 11 optužbi za zlostavljanje.

Ovaj 70-godišnjak trenutno služi 23 godine zatvora u New Yorku, nakon što je tamo osuđen za seksualne napade, uključujući silovanje.

Nove optužbe uključuju optužbe za napad i silovanje koje su se navodno dogodile u hotelima u Los Angelesu između 2004. i 2013. godine. On poriče optužbe.

Očekuje se da će izbor porote, koji je počeo u ponedjeljak, trajati oko dvije sedmice. Očekuje se da će pet navodnih žrtava svjedočiti tokom suđenja.

Producent “Shakespeare in Love” i “Pulp Fiction” nagrađen Oscarom tvrdi da su njegovi seksualni odnosi bili sporazumni, a njegov advokat je novinarima rekao da posljednji krug optužbi na Zapadnoj obali protiče od prije mnogo godina i da se ne mogu potkrijepiti bilo kakvim forenzičkim dokazima ili vjerodostojni svjedocima.

Njegova presuda u New Yorku 2020. godine bila je prekretnica za pokret #MeToo, koji je već nekoliko godina prozivao široko rasprostranjeno seksualno zlostavljanje i uznemiravanje u filmskoj industriji.

U Los Angelesu, tužioci su ga prvobitno optužili početkom 2020. godine, ali su odlučili da ne odlože suđenje dok se sudski postupak u New Yorku ne završi.

Zvijezde uključujući Angelinu Jolie, Gwyneth Paltrow i Salmu Hayek optužile su Weinsteina za napad ili uznemiravanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *