Naslovna Vijesti Svijet Kremlj: Putin i Biden mogli bi razgovarati licem u lice ukoliko to žele
0

Kremlj: Putin i Biden mogli bi razgovarati licem u lice ukoliko to žele

0

Ruski i američki čelnici Vladimir Putin i Joe Biden mogli bi razgovarati licem u lice ukoliko to žele, i trajanje njihovih razgovora nije limitirano, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Kanal Jedan.

-Šefovi države su šefovi države. Ukoliko oni vjeruju da su neophodni razgovori licem u lice, razgovarat će licem u lice, i niko ne fiksira vrijeme za predsjednike. To će biti apsolutno njihov izbor – kazao je Peskov.

Kako je istaknuo portparol Kremlja, to je pitanje ekspeditivnosti.

– Dnevni red sastanka je tako obiman da će, sasvim sigurno, biti veoma izazovno limitirati ga na četiri ili pet sati razgovora – pojasnio je on.

Govoreći o tome zašto prvobitni raspored ne uključuje sastanak čelnika licem u lice, Peskov je naglasio da ta činjenica uopće ne nagovještava da predsjednici nisu spremni na takve razgovore.

– Ovo je predloženi format, i on će, zapravo, započeti komunikacijom između (ruskog) ministra vanjskih poslova i američkog državnog sekretara – kazao je Peskov.

Naglasio da će „ruski predsjednik Vladimir Putin u svojoj konverzaciji s američkim kolegom Joeom Bidenom, kao i uvijek, jasno istaknuti crvene linije koje su od temeljnog značaja za Rusiju“.

– Putin se uvijek jasno izražavao u isticanju tih „crvenih linija“ za Rusku Federaciju, a posebno će to učiniti u složenoj konverzaciji koja je danas pred nama – kazao je Peskov, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *