Naslovna Vijesti Svijet Engleska nastavlja ublažavanje protivpandemijskih ograničenja
Engleska nastavlja ublažavanje protivpandemijskih ograničenja
0

Engleska nastavlja ublažavanje protivpandemijskih ograničenja

0

Engleska će nastaviti sa planovima da dodatno ublaži protivpandemijska ograničenja 17. maja, uključujući omogućavanje ljudima da se sastaju u zatvorenom, zahvaljujući povoljnim podacima o zarazi i vakcinama, saopćila je vlada.

Zemlja je u procesu postepenog ukidanja posljednjeg zaključavanja, u skladu sa planom od četiri koraka predstavljena u februaru, prenosi Reuters.

U trećem koraku plana, kako je istaknuto kada je prvi put najavljen, ljudima će biti dozvoljeno da se sastaju u zatvorenom prostoru prvi put nakon nekoliko mjeseci, u grupama do šest ljudi ili dva puna domaćinstva zajedno.

Pubovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, također prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci uz poštovanje određenih pravila.

Ostala zabavna, ugostiteljska i sportska mjesta u zatvorenom također će moći da nastave sa aktivnostima.

Kancelarija Borisa Johnsona u Downing Streetu saopćila je da su najnoviji podaci o vakcinaciji protiv COVID-a, zarazama, hospitalizacijama i smrtnim slučajevima, kao i o riziku koji predstavljaju nove varijante, uzeti u obzir pri odluci da se krene dalje sa trećim korakom.

“Podaci odražavaju ono što smo već znali. Nećemo dozvoliti da nas virus pobijedi”, rekao je Johnson, saopćeno je iz Downing Streeta.

Vlada je već potvrdila prošle sedmice da će međunarodna putovanja moći da se nastave 17. maja, mada i dalje sa ozbiljnim ograničenjima.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *