Naslovna Vijesti Svijet Obama: Nasilje u Kapitolu veliki trenutak sramote za Ameriku
Obama: Nasilje u Kapitolu veliki trenutak sramote za Ameriku
0

Obama: Nasilje u Kapitolu veliki trenutak sramote za Ameriku

0

Bivši američki predsjednik Barack Obama smatra da je njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump potaknuo nasilje na Kapitolu.

Obama je izjavio da će historija pamtiti jučerašnje nasilje u Kapitolu, koje je potaknuto aktualnim predsjednikom koji nastavlja neutemeljeno lagati o ishodu izbora, kao trenutak velike sramote za američku naciju.

-Već dva mjeseca politička stranka i prateći medijski sistem prečesto nisu voljni reći svojim sljedbenicima istinu – da ovo nisu bili posebno neizvjesni izbori i da će izabrani predsjednik Biden biti inauguriran 20. januara. Takav narativ i spinovi su ih udaljili od stvarnosti, a građeni su na godinama ogorčenja. Sada vidimo posljedice, u nasillju – naveo je on, prenose agencije.

Obama je također kazao da republikanski lideri imaju jasan izbor u oskrnavljenoj demokratiji – mogu nastaviti ovim putem i nastaviti potpirivati ​​bijesne požare, ili mogu odabrati stvarnost i poduzeti prve korake ka gašenju plamena.

-Oni mogu izabrati Ameriku – poručio je Obama.

Prije njega se oglasio i drugi bivši predsjednik, George W. Bush, koji je upad pristaša Donalda Trumpa u zgradu Kapitola nazvao “mučnim” činom koji “slama srce”.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *