Naslovna Vijesti Politika Trump: Kina će učiniti sve da spriječi moju pobjedu na izborima
Trump: Kina će učiniti sve da spriječi moju pobjedu na izborima
0

Trump: Kina će učiniti sve da spriječi moju pobjedu na izborima

0

Donald Trump inače misli da se sve vrti oko njega, a ovoga puta je otišao još dalje izjavivši kako Narodna Republika Kina, u jeku pandemije koronavirusa, želi spriječiti njegovu pobjedu na sljedećim predsjedničkim izborima.

U razgovoru za Reuters Trump je rekao kako razmatra nekoliko različitih mogućnosti posljedica odnosno odmazde Pekingu u kontekstu ophođenja s problemom koronavirusa. Ipak, nije otkrivao detalje.

“Mogu učiniti mnogo toga”, rekao je Trump.

Trump u posljednje vrijeme intenzivno optužuje Kinu za pandemiju, a u srijedu je kazao da je Peking trebao “svijet obavijestiti ranije”.

Sugerisao je da je Kina mogla zaustaviti koronavirus te da će Sjedinjene Američke Države tražiti odštetu.

Također, povrh svega, Trump je povezao trenutnu krizu s predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

“Kina će uraditi sve kako bih ja izgubio izbore”, rekao je američki predsjednik dodavši kako Peking na njegovom mjestu želi vidjeti Josepha Bidena, jer bi se tako “opustili trgovinski odnosi dviju zemalja”.

Trumpov napad na Kinu oslikava memorandume Republikanske partije koji su nedavno obavljeni u listu Politico, a u kojima se nalaže stranačkim kandidatima da kritikuju Kinu tokom predizborne kampanje.

Trumpova borba protiv virusa naišla je na žestoke kritike, a posljednji podaci Reutersove i Ipsosove ankete govore da je njegova popularnost trenutno 43 posto.

Naravno, Trump ne vjeruje ovakvim rezultatima.

“Ne vjerujem u tu anketu. Vjerujem da su ljudi ove zemlje pametni i ne vjerujem da bi izabrali nesposobnog čovjeka”, rekao je Trump.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *