Naslovna Vijesti Region Hrvatska: U Čakovcu pacijent umro nakon što su mu ubrizgali dezinficijens u venu
Hrvatska: U Čakovcu pacijent umro nakon što su mu ubrizgali dezinficijens u venu
0

Hrvatska: U Čakovcu pacijent umro nakon što su mu ubrizgali dezinficijens u venu

0

Još uvijek nije potpuno jasno kako je umro 62-godišnji pacijent u bolnici u Čakovcu, no ako je suditi po posljednjim informacijama, radi se o nevjerojatnoj grešci, pišu hrvatski mediji.

Prvo je iz čakovečke bolnice stigla informacija da je čovjeku tokom rutinskog postupka hemodijalize ubrizgana kriva supstanca. Potom je ddrektor Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak za Index.hr rekao kako je “medicinsko sredstvo pacijentu dano intravenozno umjesto lokalno”, no nije pojasnio o kakvom se sredstvu radi.

Ipak, izjava predsjednice Upravnog vijeća bolnice Čakovec i direktorice Zavoda za zdravstvo Međimurske županije Sonje Tošić Grlač baca novo svjetlo na cijeli slučaj. Ona je naime medijima neizravno potvrdila kako je je 62-godišnjem pacijentu greškom ubrizgan dezinficijens.

Novinar je u uvodu razgovora kazao kako je vjerovatno da je u žili 62-godišnjaka umjesto fiziološke otopine završila medicinska kemikalija za dezinficiranje.

Upitana kako je moguće da se dogodila ovakva pogreška, Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

“Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila”, kaže.

Objašnjava kako će se profesionalno provesti interni nadzor te su danas uzete izjave sudionika.

“Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva”, rekla je Tošić Grlač.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *