Naslovna Vijesti Društvo Gudeljević boravila u radnom posjetu Livnu
Gudeljević boravila u radnom posjetu Livnu
0

Gudeljević boravila u radnom posjetu Livnu

0

Ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević boravila je u radnom posjetu Livnu.

Prvi radni sastanak održan je tijekom njezina posjeta gradonačelniku Livna Darku Čondriću, tijekom kojega su razgovarali o radu Ministarstva civilnih poslova, strategijama koje Ministarstvo priprema na međunarodnom planu kao i svim oblicima moguće suradnje.

Gudeljević je naglasila kako je ovaj posjet jedan u nizu njezinih radnih aktivnosti s ciljem upoznavanja čelnih ljudi gradova i općina. Dodala je i da želi upoznati prilike na terenu.

– Razlog moje posjete je razmjena mišljenja i iskustava sa svim razinama vlasti te kako bi čula probleme s kojima se susreću prije svega niže razine vlasti a vezane su za nadležnosti ministarstva civilnih poslova. Kada je u pitanju naše ministarstvo mi uglavnom imamo koordinirajuću ulogu iz oblasti obrazovanja, mladih, sporta, kulture, zdravstva i drugih i svakako da je vrlo bitno da ja kao ministrica saznam na koji način mi s državne razine možemo pomoći lokalnoj zajednici i županijama i na koji način možemo ostvariti bolju suradnju – naglasila je Gudeljević.

Između ostalog posjetila je i Franjevački muzej i galeriju Gorica Livno. U razgovoru sa djelatnicima muzeja razmijenjene su informacije o trenutačnim postavkama u muzeju i galeriji te o budućim planovima ove dvije izuzetno značajne institucije za BiH.

Također, Gudeljević je posjetila i Samostan – Duhovni centar Karmel Sv. Ilije na Buškom jezeru povodom proslave Sv. Ilije proroka zaštitnika samostana. Osim ministrice Gudeljević ovoj svetkovini je nazočio i ministar vanjskih poslova i ekonomskih pitanja Republike Hrvatske Gordan Radman Grlić.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *