Naslovna Vijesti Politika GDS – Rezolucija Evropskog parlamenta o BiH politička lektira za zapadni Balkan
GDS – Rezolucija Evropskog parlamenta o BiH politička lektira za zapadni Balkan
0

GDS – Rezolucija Evropskog parlamenta o BiH politička lektira za zapadni Balkan

0

Građanska demokratska stranka BiH smatra da je Rezolucija Evropskog parlamenta za bosanskohercegovačke građane platforma za dostojanstven život te da je sada ključno da se euroatlantske integracije razumiju kao poziv EP svim društvenim akterima u BiH da se posvete reformama i ispunjenju uslova za dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo u EU.

Tvrde da je posebno značajno da se osiguraju sve nužne suštinske ekonomske, socijalne i političke promjene koje će unaprijediti kvalitet života i ostvarivanje ljudskih prava i sloboda u BiH.

Iz GDS-a navode da je rezolucija politička lektira za sve zemlje zapadnog Balkana i obavezuje ih na nove, potpuno drugačije dobrosusjedske odnose od dosadašnjih i bez miješanja u unutrašnja pitanja susjednih država.

– Jasna je i nedvosmislena podrška Evropskog parlamenta, Kongresa SAD-a i NATO saveza nezavisnosti, suverenitetu i teritorijlnom integritetu i razvoju u slobodi, miru i sigurnosti BiH i sada je na nama da se posvetimo unutrašnjim integracijama na demokratskim osnovama i u najboljem interesu građana BiH – izjavio je predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić, saopćeno je iz te stranke.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *