Naslovna Vijesti Društvo Ambasador Zeko razgovarao s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Jordana
Ambasador Zeko razgovarao s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Jordana
0

Ambasador Zeko razgovarao s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Jordana

0

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se s predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Jordana Abdelmonemom Salehom Al-Odatom s kojim je razgovarao o unaprijeđenju parlamentarne saradnje dviju zemalja i drugim pitanjima od bilateralnog značaja.

Istaknuti su dobri politički odnosi BiH i Jordana, ali i mogućnosti za unaprijeđenje ekonomske saradnje.

Ambasador Zeko je infomirao sagovornika o aktuelnom stanju na putu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, a predstavnik Jordana je istakao punu podršku cjelovitoj i demokratskoj BiH kao i miru i stabilnosti u cijelom regionu.

Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o mogućnostima univerzitetske saradnje, uspostavljanja direktne avio linije između BiH i Jordana, otvaranju Ambasade Jordana u BiH, posjeti kralja Jordana Abdullaha II Bosni i Hercegovini, potpisivanju Trgovinskog sporazuma između BiH i Jordana, kao i o drugim pitanjima.

Razgovarano je i o mogućnostima eventualne posjete predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Jordana Al-Odata Bosni i Hercegovini, što je Al-Odat sa zadovoljstvom prihvatio, istakavši da bi to bila njegova prva zvanična posjeta nekoj stranoj zemlji otkako je preuzeo dužnost, saopćeno je iz Ministasrstva vanjskih poslova BiH.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *