Naslovna Vijesti Gradovi Udruženje ¨Dečki u plavom¨ organizira prvu cestovnu utrku u Srebrenici
Udruženje ¨Dečki u plavom¨ organizira prvu cestovnu utrku u Srebrenici

Udruženje ¨Dečki u plavom¨ organizira prvu cestovnu utrku u Srebrenici

0

Udruženje “Dečki u plavom” iz Sarajeva 9. maja organizira prvu međunarodnu cestovnu utrku u Srebrenici – “Stazama Bosne Srebrene”.

Utrka ima međunarodni AIMS certifikat. Start utrke je 9. maja u 16 sati kod robne kuće u Srebrenici, a trči se prema Donjim Potočarima, okret je “Kod Ćamilove kafane”, a zatim se trči nazad do robne kuće gdje je i cilj. Staza je zahtjevna i ukupne dužine 10.000 metara, saopćeno je iz udruženja “Dečki u plavom”.

Za utrku se prijavilo 216 trkača iz šest država. Obezbijeđene su nagrade za najbrže trkače u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbržeg trkača iz Srebrenice.

Nakon utrke u Srebrenici, “Dečki u plavom” 18. jula organizuju “Two Cities Marathon” – utrku u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kada je ujedno i domaćin Prvenstva BiH u maratonu.

U sklopu manifestacije će biti održana i Memorijalna utrka “Osman Junuzović” na 5.000 m, kao trajno sjećanje na jednog od najboljih bh. atletičara koji je preminuo krajem 2020. godine.

Više informacija i prijave mogu se pronaći na: www.deckiuplavom.ba, www.marathon.ba, www.stotinka.hr, a aktivnosti Udruženja su dostupne i putem društvenih mreža Instagram i Facebook.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *