Naslovna Vijesti Ekonomija Odlazi li Ryanair sa banjalučkog aerodroma?
Odlazi li Ryanair sa banjalučkog aerodroma?
0

Odlazi li Ryanair sa banjalučkog aerodroma?

0

Brojni građani neugodno su se iznenadili ovih dana kada su pokušali rezervisati kartu za let sa aviokompanijom Ryanair sa banjalučkog aerodroma u terminima poslije marta naredne godine.

Naime, putnici su obaviješteni da Ryanair ne prima rezervacije sa banjalučkog aerodroma od 1. aprila. Još više ih je zbunilo što je to moguće sa tuzlanskog aerodroma kod iste ove kompanije. Je li upitan nastavak saradnje sa Ryanair-om?

Rukovodstvo aerodroma za BHT nije željelo govoriti želi o detaljima. Istakli su samo da nastavak saradnje nije upitan i da se sa Ryanairom, koji poput većine avioprevoznika u ovom trenutku ima problem sa manjkom pilota, pregovara o dodatnim letovima za nove evropske destinacije.

“Što se tiče nas i Ryanaira nema nikakvih problema. Biće bolje. Ići ćemo sa povećanjem operacija. Razgovarali smo sa aviokompanijama i to je to”, kazao je Milan Račić, direktor Aerodroma RS-a.

Sa činjenicom da Ryanair ne prima rezervacije sa banjalučkog aerodroma nakon marta upoznata je i Vlada RS. Vjeruju u ostanak Ryanair-a i da će menadžment sa drugim niskotarifnim aviokompanijama dogovoriti nove destinacije.

“Moram da kažem da bi morala da se uključi i država i RS, na neki način da poboljša uslove na Aerodromu Banja Luka infrastrukturne. Da bi mogli da povećamo kapacitete dolaska i drugih kompanija”, kazao je Predrag Tešić, pomoćnik ministra trgovine i turizma RS-a.

Niskobudžetna avio-kompanija Ryanair sa banjalučkog aerodroma trenutno vozi putnike na osam aerodroma u pet evropskih država i čini oko 60 odsto prometa na ovom aerodromu.

Za jedini međunarodni aerodrom u manjem bh. entitetu, gubitak Ryanaira bio bi veliki udarac. Banjalučki aerodrom ovu godinu završiće sa rekordnih 350 hiljada putnika. Za iduću godinu imaju ambiciozne planove. Namjera im je da se sa njihove piste preveze pola miliona putnika, prenosi BHT.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *