Naslovna Biznis Berza Dionice Tesle na najnižem nivou u posljednje dvije godine
Dionice Tesle na najnižem nivou u posljednje dvije godine

Dionice Tesle na najnižem nivou u posljednje dvije godine

0

Dionice Tesle nastavile su padati i došle do najnižeg nivoa u posljednje dvije godine, jer investitori kritikuju Elona Muska, direktora Tesle, da je previše posvećen svojoj investiciji Twitteru.

Dionice Tesle, najvrjednijeg proizvođača automobila na svijetu, jedne su od dionica s najlošijim rezultatima među velikim proizvođačima automobila i tehnološkim kompanijama ove godine, budući da se ulagači brinu da bi Muskova kupovina Twittera mogla odvratiti njegovo vrijeme od Tesle i da bi mogao prodati još dionica Tesle kako bi podržao Twitter.

Ulagači su također sve više zabrinuti da bi njegovi nestašluci mogli naštetiti brendu i prodaji Tesle, najvećeg svjetskog proizvođača električnih automobila koji se suočava sa sve većom konkurencijom.

“Elon je napustio Teslu, a Tesla nema izvršnog direktora”, tvitao je u srijedu KoGuan Leo, treći najveći pojedinačni dioničar Tesle, koji sebe opisuje kao Muskovog “obožavatelja”.

“Jesmo li mi samo Elonovi glupi držači torbi?” On je rekao. “Potreban je krvnik, poput Tima Cooka, a ne Elona.”

Dionicama Tesle se trgovalo za 155,88 dolara po dionici, što je najniža cijena od 18. novembra 2020. godine. Do sada u ovoj godini vrijednost dionica Tesle je pala za 55 posto, prenosi Reuters.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *