Naslovna Biznis EduIS domaće softversko rješenje od sada dostupno i na tržištu Azije
EduIS domaće softversko rješenje od sada dostupno i na tržištu Azije

EduIS domaće softversko rješenje od sada dostupno i na tržištu Azije

0

Ugovor o strateškom partnerstvu između kompanija: Enlighten Solutions Limited, Pakistan, Zenith Technology, Nigerija i kompanije LANACO potpisan je danas u LANACO Tehnološkom centru u Banjoj Luci, zahvaljujući kojem će domaće softversko rješenje EduIS namijenjeno obrazovanju od sada biti dostupno tržištu Azije.

– EduIS je postao uspješan globalno prisutan proizvod kompanije LANACO koji je samo potvrdio potencijal i snagu domaćeg znanja i vizije koja je verifikovana u konkurenciji sa kompanijama iz mnogo razvijenijih država. Zbog toga na EduIS-a gledamo kao na istinskog digitalnog globalnog ambasadora podneblja iz koga dolazimo – poručio je Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO Dragan Ninić.

LANACO je kao kompanija uložila mnogo u uspostavljanje naprednog, na digitalnim pretpostavkama definisanog, informacionog sistema koji je namijenjen sistemu obrazovanja u osnovnim i srednjim školama. Nakon uspjeha koje je EduIS rješenje zabilježilo u osnovnim i srednjim školama širom Republike Srpske i Nigerije, kao i ulaskom na tržišta Zambije i Gane, čime je verifikovano njegovo prisustvo na Afričkom kontinentu, EduIS rješenje se seli na Azijski kontinent.

– Veoma mi je drago što smo danas potpisali saradnju sa kompanijom LANACO, čije softversko rješenje EduIS namijenjeno osnovnim i srednjim školama svakodnevno koristi više od 500.000 ljudi širom svijeta. Nakon detaljnog istraživanja globalnih softverskih rješenja namijenjenih obrazovanju, odlučili smo se za EduIS rješenje i njegov plasman na tržištima Pakistana, Indije, Bangladeša, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije. Snažno vjerujemo da će ovo partnerstvo i EduIS revolucionarizovati obrazovanje na tržištu Južne Afrike i Bliskog Istoka – poručio je direktor Enlighten Solutions Limited kompanije iz Pakistana Mehtab Shabir.

LANACO vjeruje u moć i snagu obrazovanja i ulaže u podršku obrazovanju sa željom da sistemski pomogne izgradnju digitalnog društva. Djeca u BiH imaju jedan od najnaprednijih sistema koji snažno podržava nesmetano funkcionisanje domaćeg obrazovanja, a koji će da koriste i brojni drugi obrazovni sistemi širom svijeta. U narednom vremenskom periodu, domaće rješenje EduIS će pronaći primjenu i na tržištima SAD i Australije, saopćeno je iz LANACO-a.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *