Naslovna Biznis Gospodarska komora FBiH u kampanji ¨Kupujmo domaće¨
Gospodarska komora FBiH u kampanji ¨Kupujmo domaće¨
0

Gospodarska komora FBiH u kampanji ¨Kupujmo domaće¨

0

Gospodarska Komora Federacije BiH trenutno je u fazi završnih priprema dokumentacije za projekt vizualnog označavanja kvalitetnih domaćih proizvoda putem kojeg će se domaćim proizvodima dodjeljivati znakovi “BH kvaliteta” i “Izvorno domaće”.

Projekt podrazumijeva kompletnu proceduru od zahtjeva tvrtke za korištenje i uporabu tih znakova do izdavanja rješenja o korištenju znakova mjerodavnih tijela Komore, priopćeno je iz Gospodarske komore FBiH.

“Vijeće za vizualno označavanje i tehničke komisije pri Komori provoditi će proceduru provjere uvjeta zainteresiranih tvrtki, proizvoda i usluga za korištenje i uporabu znakova kvalitete i izvornosti te će predlagati rješenja o dodjeli znakova. Ustanoviti će se i registar korisnika znakova te grupacija za unapređenje kvalitete i promociju domaćih proizvoda i usluga. O svim ovim procesima brigu će voditi Tim za kvalitetu naše Komore”, navodi se u priopćenju.

Iz Komore ističu kako bi znakovi kvalitete trebali jamčiti kvalitetu proizvoda, ulijevati povjerenje kod potrošača i osiguravati tim proizvodima lakši prodor na domaća i ino tržišta.

Navode kako od samih početaka proaktivno sudjeluju u kampanji “Kupujmo domaće” čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti kupovine ovakvih proizvoda koje dovode do povećanja ukupne konkurentnosti domaćih proizvoda i očuvanja BH identiteta.

Tim povodom Komora je detaljno sa svojim strateškim partnerima i suorganizatorima razradila koncept kampanje te će od 9. lipnja do 7. srpnja organizirati deset akcija u svim županijskim središtima, poštujući sve propisane sigurnosne i epidemiološke mjere.

Prva promotivna akcija počinje u Tuzli u suradnji s jednim od strateških partnera akcije, tvrtkom BINGO.

“Namjera nam je da se ova kampanja provodi svake godine u svim županijama, ali svake godine u drugim općinama i gradovima. U prvoj godini provođenja ove kampanje odlučili smo se za županijske središta”, priopćili su iz Gospodarske komore FBiH.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *