Naslovna Vijesti Ekonomija Poljoprivrednici razočarani jer nije prošao prijedlog za zaštitne mjere na uvoz
Poljoprivrednici razočarani jer nije prošao prijedlog za zaštitne mjere na uvoz
0

Poljoprivrednici razočarani jer nije prošao prijedlog za zaštitne mjere na uvoz

0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH osudilo je stav pojedinih članova Vijeća ministara BiH koji su jučer na sjednici glasali protiv Prijedloga odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica Evropske unije.

Zaštita domaće proizvodnje, napominju, treba biti prioritet svake državne institucije, dok je na jučerašnjem glasanju očito prevagnuo pritisak od uvoznih lobija.

– Razočarani smo pogotovo činjenicom što je odluka odbijena glasovima ministara iz reda bošnjačkog naroda (Bisera Turković, Selmo Cikotić, Sifet Podžić), koji se u svojim izjavama redovno predstavljaju kao najveći zaštitnici Bosne i Hercegovine. Njihovo jučerašnje glasanje dokaz je da su im interesi pojedinaca preči od interesa ujedinjenih poljoprivrednika iz oba bh. entiteta – navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH u saopćenju za javnost.

Narednih dana bit će održan vanredni sastanak udruženja poljoprivrednika iz cijele BiH na kojem će donijeti odluku o daljnjim koracima.

– Kao što smo već najavili, ukoliko do 25. februara naši zahtjevi ne budu usvojeni, doći će do blokade graničnih prijelaza, a razmotrit ćemo i proteste ispred zgrade Vijeća ministara – saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *