Naslovna Vijesti Društvo Robert Dacešin o komentarima mržnje koje dobiva: Pišu da sam Jevrej Sefard, baš kao i Dodik
Robert Dacešin o komentarima mržnje koje dobiva: Pišu da sam Jevrej Sefard, baš kao i Dodik

Robert Dacešin o komentarima mržnje koje dobiva: Pišu da sam Jevrej Sefard, baš kao i Dodik

0

Najpopularniji bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin na društvenim mrežama osvrnuo se na komentare mržnje koje dobija.

“Iako mi se ne dešava često, sa vrijeme na vrijeme dobijem po koji komentar govora mržnje i hejta. Obično su to oni tipični komentari Srbi, Hrvati i Bošnjaci koji nikada nisu, niti će, donijeti nešto dobro i ako vas nešto mogu zamoliti sada svi koji čitate, ako ste i dalje u ovom fazonu, otpratite me molim vas. Bit će nam svima ljepše, jer ja zaista nisam za te stvari i meni je to sve nebitno. Sve narode iz bivše nam države gledam kao jedne i uvijek ću na Hrvate, Makedonce i Crnogorce gledati kao na svoje ljude, jer prije svega pričamo isto jezik i toliko nas stvari veže jedne za druge. Ok, Makedonci imaju svoj jezik, ali nekako su mi posebno dragi i smatram da su među najboljim ljudima koje znam. Stoga, nema potrebe zaista da mi pišete ovakve stvari i da me pitate na svakih par dana koje sam nacionalnosti i da po komentarima razglabate o tome. Prije neki dan pročitah da sam Jevrej sefard, baš kao i Dodik navodno”, napisao je Robert.

“Poenta ove stranice su putovanja i širenje dobre energije. Hoću da kada otvorite moj profil dobijete dnevnu dozu pozitive i da pri tom naučite nešto novo o zemlji u kojoj se tada nalazim. Osjećam se mnogo sretnim što imam vas koji to pratite i koji putujete sa mnom i zato hoću da vam se odužim na ovaj način. I upravo iz tog razloga, ponekad pišem o stvarima kao što je ova, jer smatram da je o njima bitno govoriti javno. ‘Problem’ društvenih mreža u neku ruku je taj što svako smatra da ima pravo javno da kritikuje druge ljude, često ne razmišljajući kakve to posljedice ostavlja na njih. Koliko te riječi iako neizgovorene uživo bole i utiču na osobe kojima su upućene. Jednom je jedan mudar čovjek rekao ‘ako već nemaš nešto lijepo da kažeš o nekom’ nemoj ni reći”, nastavio je Dacešin.

“Pokažite malo empatije prema drugim ljudima i poštujte one koji su drugačiji. Pa šta ako muškarci plaču uz filmove, a cure masturbiraju kad su same? Ja tu ne vidim ništa loše. Šta fali ako je danas obukao roze duks ili ako ide na salsu, zašto odmah pričaš da je gej? Ili ona? Ne vidim ništa loše što se ošišala nakratko i uživa da igra video-igrice. Jednako je ženstvena kao i prvi dan kada sam je upoznao. Stoga, poštujete druge i ono kakvi jesu, jer svako od nas je poseban nas svoj način i to je tako moćno”, zaključio je Robert svoju objavu.

Brojni pratitelji su se složili s njim te mu poručili da se ne obazire na komentare mržnje te da nastavi donositi lijepe priče sa svojih putovanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *