Naslovna Vijesti Društvo Advokat Feraget: Oduzeti kompjuteri i mobiteli otkrit će važne informacije o ubistvu
Advokat Feraget: Oduzeti kompjuteri i mobiteli otkrit će važne informacije o ubistvu

Foto: Avaz

0

Advokat Feraget: Oduzeti kompjuteri i mobiteli otkrit će važne informacije o ubistvu

0

Ono na šta je godinama ukazivao advokat porodice Memić, Ifet Feraget dogodilo se jutros oko 6.30 sati.

Naime, pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva BiH pretresli su stan Muamera Budnje u okviru istrage u “slučaju Memić”.

Policija je iznijela brojnu dokumentaciju. Pregled prostorija urađen je na lokaciji poslovno stambene zgrade Bosmal u kojoj živi Muamer Budnjo te objekti Nova Otoka gdje je u toku pretres stana, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića.

Advokat Feraget za portal „Avaza“, naglasio je da je do ovoga moralo doći kad-tad.

-Vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević je svoj nalaz i mišljenje sačinio na osnovu svojih izmišljenih okolnosti koje su u potpunoj suprotnosti sa okolnostima isto tako izmišljenim na rekonstrukciji događaja od 13. juna 2016. godine, kojoj je bila prisutna Alisa Mutap udata Ramić i druga lica. Dakle, provedeno je saobraćajno vještačenje jedne izmišljene saobraćajne nesreće na osnovu dvostruko izmišljenih okolnosti i zato je sud nalaz Ševala Kovačevića odbio kao nestručan, nelogičan, paušalan, špekulativan i neozbiljan! O ovome svemu ja govorim već više od pet i po godina! Snimci hotela “Crystal” u vlasništvu porodice Budnjo, a koji ima 16 videonadzornih kamera, su prema nalazima vještaka namjerno brisani za 8.,9., 10. i 11. februar 2016. godine. Očekujem da Tužilaštvo BiH nakon današnjeg pretresa naredi vještačenja oduzetih kompjutera i mobitela radi utvrđivanja okolnosti koje su važne za rasvjetljavanje ovog događaja – pojasnio je za Avaz advokat Feraget.

(Dnevni avaz)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *