Naslovna Vijesti Društvo Mostar biciklijadom obilježava Dan bez automobila
Mostar biciklijadom obilježava Dan bez automobila

Mostar biciklijadom obilježava Dan bez automobila

0

Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar u srijedu, 22. rujna, organiziraju “Mostarsku biciklijadu” u povodu obilježavanja “Dana bez automobila”.

Start biciklijade je u 17 sati ispred tržnog centra Mepas Mall.

“Dan bez automobila” je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje “Europskog tjedna kretanja” koji traje od 16. do 22. rujna. Bosna i Hercegovina je uključena u obilježavanje “Europskog tjedna kretanja” u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika.

Globalni je to događaj koji potiče stanovništvo da na jedan dan odustane od automobila i istraži održivije načine putovanja. Zašto ne biste probali bicikl? Vjerujemo kako će vam se svidjeti i nadamo se da ćete razmisliti o zamjeni automobila za bicikl samo nekoliko dana mjesečno kako biste smanjili utjecaj ugljičnog dioksida u svom gradu.

“Dan bez automobila je nešto što svi trebamo podržati i ukazati važnost na korištenje alternativnog prijevoza u urbanim sredinama. Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar ove godine odlučio je obilježiti ovaj događaj jednom masovnom biciklijadom u kojoj će sudjelovati građani Mostara. Također, namjera nam je pozvati i prvog čovjeka Mostara, našeg gradonačelnika Maria Kordića, da biciklira sa svojim sugrađanima i na taj način pozdravi ideju promocije zdravog načina življenja”, poručili su organizatori.

Ističu kako je prvobitna ideja bila zatvoriti jednu ulicu u Mostaru, napraviti poligon za djecu i pozvati sve klubove na jedan mnogo veći događaj, ali zbog već usporenog prometa u gradu uslijed rekonstrukcije ulica i svakodnevnog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučili su biti odgovorni, organizaciju svesti na minimum i Dan bez automobila obilježiti biciklirajući ulicama Mostara.

“Biciklirajmo ulicama grada Mostara, pokažimo da nas ima i ukažimo na važnost korištenja alternativnih sredstava prijevoza i zdravog načina življenja”, poručili su iz Sportskog saveza.

Sponzor događaja je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *