Naslovna Vijesti Društvo Gudeljević sudjelovala na Woman in Tech Balkans Summitu
Gudeljević sudjelovala na Woman in Tech Balkans Summitu
0

Gudeljević sudjelovala na Woman in Tech Balkans Summitu

0

Ministrica Ankica Gudeljević je sudjelovala na konferenciji Women in Tech koja je organizirana pod visokim pokroviteljstvom bivše predsjednice Republike Hrvatske, prve žene na toj funkciji, Kolinde Grabar-Kitarović.

Cilj konferencije je okupiti čelnike i zainteresirane strane Balkana s ciljem otvaranja rasprave o tome kako rasporediti digitalne pristupe i rješenja za otvaranje radnih mjesta kako bi se osnažile žene i djevojčice regije, istodobno promičući održivost i inovativnost poduzetništva, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministrica Gudeljević je, između ostalog, naglasila da joj je čast biti na ovom skupu kao prva žena, ministrica civilnih poslova u Bosni i Hercegovini.

– Veliki je to izazov imajući u vidu da ministarstvo na čijem sam čelu sublimira sve teme i sve oblasti kroz koje vaš Women in Tech nastoji osnažiti žene i djevojke širom svijeta – kazala je Gudeljević.

Ona je istakla da se obraća ponajprije kao političarka.

– Nije uvijek bilo jednostavno iznijeti argument i braniti njegovu održivost pred oponentima drugih političkih opredjeljenja, a ne biti diskriminiran, naprosto jer ste žena – kazala je.

Na marginama konferencije ministrica Gudeljević se susrela sa bivšom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarević s kojom je razgovarala o projektu Women in Tech.

Također, Gudeljević se susrela i sa gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem s kojim je razmijenila informacije o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u dvije države i mjerama koje se poduzimaju kao i aktivnostima Ministarstva civilnih poslova općenito, saopćeno je.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *