Naslovna Vijesti Region Hrvatska: Nastavljeno podrhtavanje tla, manji zemljotres tokom noći u Petrinji
Hrvatska: Nastavljeno podrhtavanje tla, manji zemljotres tokom noći u Petrinji
0

Hrvatska: Nastavljeno podrhtavanje tla, manji zemljotres tokom noći u Petrinji

0

Stanovnici Petrinje nisu mirno spavali jer su sat iza ponoći opet svjedočili potresu. Naime, u 1:19 sati, zemljotres jačine 2,6 prema Richteru zatresao je Petrinju.

Iako nije riječ o snažnom zemljotresu, ipak je i on bio dovoljan da se veliki broj stanovnika uspaniči jer su tokom dana bili izloženi snažnom podrhtavanju tla.

Na Facebook stranici SMŽ Infovijesti objavljeno je da se desio još jedan zemljotres te da se ne nazire mir i dalje, a u komentarima su brojni građani ostavljali svoje utiske.

Mnogi su se javili iz različitih mjesta navodeći da se u njihovim gradovima tokom noći osjetio blaži zemljotres te da se i dalje čuju čudni zvukovi koji podsjećaju na grmljavinu.

Neki od njih su kazali da su prespavali novo podrhtavanje tla, ali su u većini bili oni za koje je prethodna noć bila besana.

Podsjećamo, jučer je nekoliko hrvatskih gradova pogodilo niz zemljotresa među kojima su najsnažniji oni u jutarnjim satima.

Na svu sreću, ljudskih žrtava nije bilo dok je pričinjena značajna materijalna šteta u Petrinji gdje su se ljudi plašili ponovo vratiti u svoje domove.

Nešto manja šteta je pričinjena u Sisku, ali su vlasti Hrvatske obećale pomoć svima kojima je potrebna.

Također su i brojni seizmolozi upozorili na niz podrhtavanja koja će uslijediti nakon snažnih zemljotresa.

Hrvatska je ove godine bila izložena zemljotresima pa je tako i na proljeće u martu Zagreb pogodio snažan potres koji je uzrokovao ogromne materijalne štete koje se i dalje saniraju.

 

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *