Naslovna Život Putovanja WHO: Putovanja su sada relativno sigurna, ali ne postoji nulti rizik
WHO: Putovanja su sada relativno sigurna, ali ne postoji nulti rizik

WHO: Putovanja su sada relativno sigurna, ali ne postoji nulti rizik

0

Ryan je objasnio da zbog toga zemlje moraju napraviti kompromis, jer s jedne strane je rizik da putnik dođe i potencijalno započne drugi lanac prijenosa, a na drugoj očigledna korist putovanja sa socijalne i ekonomske tačke gledišta, prenosi Reuters.

Ryan je kazao da je međunarodni tim naučnika pod vodstvom WHO-a održao svoj prvi virtuelni sastanak sa kineskim kolegama u vezi sa zajedničkim istragama o porijeklu koronavirusa koji se pojavio u Kini prošlog decembra.

Testovi za koronavirus bi trebalo da se koriste prilikom međunarodnih putovanja više od karantina, izjavio je predsjedavajući Komiteta za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Diddier Houssin.

Diddier Houssin, predsjedavajući nezavisnog panela stručnjaka koji savjetuju WHO u vezi sa pandemijom, rekao je kako je za UN važno pružiti nove smjernice o sigurnom međunarodnom putovanju avionima.

“Očigledno bi upotreba testova sada trebalo da ima mnogo više mjesto nego karantin, što bi sigurno olakšalo stvari uzimajući u obzir sve napore koje su preduzele aviokompanije i aerodromi”, rekao je.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *