Naslovna Vijesti Politika Alma Zadić s aktivistima otišla na ćevape i razgovarala o problemima “Zelenih Jugoslovena”
Alma Zadić s aktivistima otišla na ćevape i razgovarala o problemima “Zelenih Jugoslovena”
0

Alma Zadić s aktivistima otišla na ćevape i razgovarala o problemima “Zelenih Jugoslovena”

0

Alma Zadić, austrijska ministrica pravde porijeklom iz Bosne i Hercegovine, sastala se jučer sa migrantskim pokretom “Grüne Jugös” koji čine državljani bivših zemlja Jugoslavije, a koji žive u Austriji.

Zadić je sa zamjenicom gradonačelnika Birgit Hebein i članovima “Grüne Jugös” (Zeleni Jugosloveni) pokreta, koji je nedavno osnovan s ciljem sticanja boljih ekonomskih i socijalnih uslova, ali i dobijanja prava glasa na izborima i za one koji nemaju austrijsko državljanstvo, otišla na ćevape i kafu u restoran “Sofra”.

“Uz dobru hranu i ukusnu kafu smo razgovarali o Beču i onome što nas sve brine, pogotovo o potrebama 200.000 ljudi koji žive u Beču, a povezani su sa bivšom Jugoslavijom”, napisala je Zadić na Facebook profilu i zahvalila se na sastanku.

Pokret “Grüne Jugös” je dio stranke Zelenih, a slogan novog pokreta je “Hajde wählen!” (Hajde, glasaj!). Nakon sastanka je objavljen i videosnimak koji predstavlja samo jedan u nizu koji bi trebali da osvanu na društvenim mrežama u sklopu njihove izborne kampanje.

Zamjenica gradonačelnika Beča Birgit Hebein je kazala da su Zadić i ona pomno slušale aktiviste ovog pokreta koji su govorili o onome što je potrebno ljudima koje zastupaju, ali i o svojim planovima i idejama za Beč.
(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *