Naslovna Vijesti Politika Donald Trump i Joe Biden prvi put licem u lice: Javna debata o budućnosti SAD-a
Donald Trump i Joe Biden prvi put licem u lice: Javna debata o budućnosti SAD-a
0

Donald Trump i Joe Biden prvi put licem u lice: Javna debata o budućnosti SAD-a

0

Bit će to sukob velikih oponenata koji su se u jeku predizborne kampanje putem medija i društvenih mreža nemilosrdno pokušavali diskreditirati, posebno imajući u vidu Trumpa koji je u velikom broju slučajeva koristio uvredljive riječi za nekadašnjeg zamjenika Baracka Obame.

Prosjek nacionalnih predizbornih ankete govori da Biden vodi ispred Trumpa u odnosu 51-43. Također, sve najveće nacionalne ankete idu u prilog Bidenu.

Trump je pod novim medijskim pritiskom zbog neplaćanja poreza. Posljednji podaci o poreznim izdvajanjima, a koje je objavio New York Times, govore kako je milioner Trump u prvoj godini predsjedavanja izdvojio samo 750 dolara, što je oko 640 eura.

Borbenost i agresivnost milionera iz New Yorka idu toliko daleko, čak lebdeći na ivicama demokratije – Trump javno koketira sa idejom o nepriznavanju rezultata izbora ukoliko ne budu u njegovu korist.

Bit će ovo vjerovatno jedna od najzanimljivijih javnih debata u protekloj deceniji, posebno imajući u vidu snažnu podijeljenost u američkom društvu, a koja je došla do izražaja u posljednje četiri godine Trumpove vladavine.

Debata počinje u tri sata ujutru po našem vremenu.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *