Naslovna Vijesti Društvo Dunović: Goran Čengić dao je život da spasi drugog
Dunović: Goran Čengić dao je život da spasi drugog

Dunović: Goran Čengić dao je život da spasi drugog

0

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je danas Gradsko groblje Bare u Sarajevu i polaganjem cvijeća odao počast Goranu Čengiću koji je nastradao u junu 1992. godine u naselju Grbavica pokušavajući zaštititi komšiju Husniju Ćerimagića.

Sastao se i sa sinom pokojnog Gorana, Vladimirom, koji je imao četiri godine kada mu je otac ubijen, saopćeno je danas iz Kabineta potpredsjednika Dunovića.
– Goran Čengić istinski je heroj Sarajeva, istaknuo je Dunović naglašavajući da se Sarajevo ipak nije odužilo njegovom imenu i djelu kako to i doliči.
Sramotnim je nazvao odbijanje inicijative da se sportska dvorana u naselju Grbavica nazove njegovim imenom, jer Dunović smatra da bi to bilo najmanje što se moglo učiniti za njega.
– Goran je dao ono najvrednije što ima za ljudskost, dao je život da spasi drugi, ali nažalost i on i njegov komšija su nastradali, kazao je Dunović.
Napomenuo je i da je obaveza govoriti o Goranu, Srđanu Aleksiću i drugim ljudima koji su se međusobno pomagali tokom proteklog rata, jer njihova djela se ne smiju zaboraviti, a nove generacije su obavezne da znaju šta su uradili.

Potpredsjednik Dunović posjetio je s Vladimirom i njegovu baku, Goranovu majku Natašu, koja je zahvalila na podršci i što ne dozvoljava da priča o njenom Goranu bude zaboravljena.
Natašu je danas posjetio i Jovan Divjak, koji je kao i potpredsjednik Dunović došao iskazati podršku djelu Gorana Čengića, a podržan je i prijedlog Kabineta potpredsjednika FBiH da u skorijoj budućnosti okupi ljude sličnog iskustva na jednom mjestu da bi ispričali životne priče novim generacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *