Naslovna Vijesti Region Oglasila se Kolinda: Nije tačno da sam rekla kako je BiH pod kontrolom militantnog islama
Oglasila se Kolinda: Nije tačno da sam rekla kako je BiH pod kontrolom militantnog islama

Foto FENA: Almir Razić

0

Oglasila se Kolinda: Nije tačno da sam rekla kako je BiH pod kontrolom militantnog islama

0

Novinari Večernjeg lista upitali su predsjednicu Hrvatske o navodima koje je jučer objavio Jerusalem Post, a koji su izazvali žestoku reakciju političke javnosti u BiH.

Na pitanje je li rekla kako je BiH “vrlo nestabilna” i da su je “u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama”, kazale je: “Apsolutno ne”.

Ona je istakla da je s predsjednikom Rivlinom razgovarala u kontekstu onoga što uvijek govori o BiH i susjednim državama i što je rekla na presicama prije susreta s Reuvenom Rivlinom i Benjaminom Netanyahuom.

“To je da želim sve naše susjedne države vidjeti što prije u članstvu u EU. Uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom, niti sam davala intervjue ili izjave, osim presica”, kazala je Grabar-Kitarović.

Ona je novinarima kazala i kako nije rekla da je BiH pod kontrolom “militantnog islama”.

Inače, predsjednica Hrvatske ranije je tvrdila kako nije za švicarsku televiziju SRF izjavila da hrvatska policija primjenjuje silu nad migrantima. Novinar SRF-a se naknadno oglasio i poručio da je triput provjerio prijevod i da je predsjednica Hrvatske doista rekla “a little bit of force”.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *