Naslovna Vijesti Društvo Svjetski stručnjaci na konferenciji o medicinskom i biološkom inženjeringu
Svjetski stručnjaci na konferenciji o medicinskom i biološkom inženjeringu
0

Svjetski stručnjaci na konferenciji o medicinskom i biološkom inženjeringu

0

Društvo za medicinski i biološki inženjering u BiH, u suradnji s partnerima, organizator je Druge međunarodne konferencije o medicinskom i biološkom inženjeringu (CMBEBIH 2017), koja će od 16. do 18. marta u Sarajevu okupiti vodeće svjetske istraživače, naučnike, doktore, inženjere te perspektivne studente.

Najavljen je dolazak i najpoznatijih svjetskih predavačima koji su pozvani da bi kreirali platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i novim izazovima u toj oblasti, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini.

Radi se o uzbudljivoj, informativnoj i inspirativnoj stručno-naučnoj konferenciji koja za cilj ima razmjenu ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih istraživanja iz oblasti medicinskog i biološkog inženjeringa, kao i iz svih ostalih povezanih oblasti.

Od pozvanih predavača dolaze Ervin Sejdić (USA), Eddie Custovic (Australija), Vesna Maraš (Crna Gora), Shankar Krishnan (SAD), Sefik Suzer (Turska), Christopher James (UK), Nesrin Haserci (Turska) i Tomislav Milekovic (Švicarska), najavio je organizator.

Program Konferencije čine plenarna/uvodna predavanja, 120 naučnih radova čiju će publikaciju raditi Springer, tri industrijske radionice s vodećim svjetskim ekspertima, mogućnost finansiranja startup ideja i odličan socijalni program, a sve pod sloganom “Pursuing innovation. Shaping the future”.

CMBEBIH je jedan od najvećih i najznačajnijih događaja iz te oblasti u jugoistočnoj Evropi, a prva konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu (CMBEBIH) u BiH održana je 2015. godine u Sarajevu i zabilježila je značajan uspjeh.

(Fena)

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *