Naslovna Vijesti Gradovi Bosanska Krupa: Pronađeno 1.317 stabljika kanabisa zasađenih u kukuruzima
Bosanska Krupa: Pronađeno 1.317 stabljika kanabisa zasađenih u kukuruzima

Ilustracija

0

Bosanska Krupa: Pronađeno 1.317 stabljika kanabisa zasađenih u kukuruzima

0

Na području općine Bosanska Krupa, pripadnici MUP-a USK pronašli su veće količine kanabisa, a jedna osoba je lišena slobode.

Službenici Odsjeka za sprečavanje zloupotreba opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije MUP-a USK u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske stanice Bosanska Krupa, proveli su akciju na području ove općine u cilju borbe protiv proizvodnje i puštanja u promet opojnih droga.

Akcija je provedena u mjestu Veliki Badić, na lokalitetu Poljana Zečević, prilikom čega je pronađena veća količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu kanabis.

“Uviđajnim radnjama na mjestu događaja istražitelji su pronali zasađeno ukupno 1.317 stabljika kanabisa, a operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela S. S. (1966.) koji je lišen slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada”, kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, policijski službenici izvršili su pretres kuće koju koristi S. S., a pronađeno je više paketa sa sadržajem nepoznate biljne materije.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga nastavit će istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, istakli su iz MUP-a USK.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *