Naslovna Tehno IT Facebook u Evropi predstavio servis za upoznavanje
Facebook u Evropi predstavio servis za upoznavanje
0

Facebook u Evropi predstavio servis za upoznavanje

0

Facebook Inc objavio je da pokreće svoj servis za upoznavanje u 32 europske zemlje, nakon što je ranije predstavljanje odgođeno zbog regulatornih briga.

Tvrtka je u veljači odgodila pokretanje Facebook Datinga u Europi zbog zabrinutosti koju je izrazila Irska komisija za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Europskoj uniji za neke od najvećih tehnoloških kompanija u svijetu, uključujući i Facebook.

DPC je također izrazio veliku zabrinutost jer je dobio kratku obavijest prije pokretanja koje je planirano za 13. veljače. Vijest je obznanjena 3. veljače.

Također je rečeno da DPC-u nije dostavljena dokumentacija glede procjene utjecaja zaštite podataka i procesa donošenja odluka od strane Facebooka.

DPC je rekao u četvrtak da će nastaviti nadzirati servis za upoznavanje kad se pojavi diljem Europske unije ovaj tjedan, dodavši da je Facebook ustupio detalje promjena koje su bile problematične regulatornoj komisiji.

“Facebook je pružio detaljna objašnjenja o obrađivanju osobnih podataka u kontekstu servisa za upoznavanje”, rekao je Graham Doyle, zamjenik povjerenika DPC-a.

Facebook Dating, stranica posvećena upoznavanju unutar Facebook aplikacije, predstavljena je u SAD-u u rujnu prošle godine. Trenutno je dostupna u 20 drugih zemalja, prenosi Hina.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *