Naslovna Sport Ostali sportovi Okončao i drugu karijeru: Nurmagomedov odlukom šokirao ljubitelje borilačkih sportova
Okončao i drugu karijeru: Nurmagomedov odlukom šokirao ljubitelje borilačkih sportova

Khabib Nurmagomedov

0

Okončao i drugu karijeru: Nurmagomedov odlukom šokirao ljubitelje borilačkih sportova

0

Bivši UFC prvak lake kategorije Habib Nurmagomedov (Khabib) šokirao je ljubitelje borilačkih sportova kada je saopćio da se povlači iz MMA sporta i da više neće raditi ni kao trener.

Nurmagomedov je karijeru borca okončao 2020. godine, a onda se okušao kao trener. Međutim, Nurmagomedov je sada objavio da je došao kraj i njegovoj trenerskoj karijeri, što je saopćio putem svog Instagram profila.

Vijest o njegovom povlačenju je šokirala naročito kada se uzme u obzir da za Islama Mahačeva, njegovog dugogodišnejg saborca i učenika, sada slijede najveći izazovi. Nurmagomedov je bio njegov glavni trener u pohodu na UFC-ovu titulu prvaka u kategoriji do 70 kilograma, kada je pobijedio Čarlsa Oliveiru.

Mahačev će pojas braniti u februaru protiv Aleksandra Volkanovskog, ali za taj meč ga očigledno neće pripremati legendarni Nurmagomedov.

Kako su prenijeli svjetski mediji, Habib je ovu odluku donio jer želi provoditi više vremena sa svojom porodicom. Zbog posla je propustio veliki dio života svoja dva sina i jedne kćerke.

Nije poznato šta će se dogoditi sa MMA promocijom “Eagle FC”, koju je on vodio.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *