Naslovna Vijesti Gradovi Održan Vivia Run Fest Sarajevo i proglašeni pobjednici
Održan Vivia Run Fest Sarajevo i proglašeni pobjednici

Održan Vivia Run Fest Sarajevo i proglašeni pobjednici

0

Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti – Vivia Run Fest Sarajevo održan je danas u Sarajevu u organizaciji Udruženje “Marathon” Sarajevo te uz podršku i u saradnji sa Gradom Sarajevom i Olimpijskim komitetom BiH, a okupio je oko 1.000 učesnika koji su trčali u raznim kategorijama.

U okviru “Vivia Run Festa Sarajevo” održane su tri trke: “Sarajevo Sberbank polumaraton” koji je ujedno i državno prvenstvo na distanci 21km, “G-Drive štafetni polumaraton” i “Argeta Junior School Run” kojom je Udruženje “Marathon” u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH obilježilo Evropsku sedmicu sporta.

Trkači i trkačice koji su ostvarili najbolje razultate su: Sarajevo Sberbank polumaraton – ženska kategorija Olivera Jevtić, a muška kategorija Stenli Kipruto.

Državno prvenstvo BiH u polumaratonu – ženska kategorija Lucia Kimani, a muška kategorija Emir Hastor

G-drive štafetni polumaraton – mješovita kategorija: Auto In Servis Prnjavor (Milan Kosić, Sanda Skenderija, Sreto Krstić).

G-drive štafetni polumaraton – ženska kategorija: The Powerpuff Girls (Adela Čomor, Ivana Perlain Uzunović, Alma Hrnjić), a G-drive štafetni polumaraton – muška kategorija: Ludi Trkači (Božidar Vujić, Mladen Samardžić, Aid Mufizović).

– Iako se polumaratonska trka već tradicionalno održava svaki septembar u Sarajevu, ovaj put trkači su imali priliku trčati po novoj stazi koja prolazi najljepšim dijelovima grada i pruža jedinstven doživljaj za sve ljubitelje trčanja, ali i za one koji su ovom prilikom došli u Sarajevo iz čitavog svijeta da podrže trkače – saopćeno je iz Udruženje „Marathon“ Sarajevo.

Posebnu energiju u čitavu manifestaciju su unijeli učesnici trke Argeta Junior School Run koji su svojim sudjelovanjem postavili pozitivan primjer stvaranja navika zdravog i aktivnog života.

– Organizacija ovog događaja je bila vrlo zahtjevna, ali je energija trkača i njihova pozitivna emocija dok prolaze kroz start ono čemu težimo i što se na kraju jedino broji – poručili su iz Udruženja uz poruku zahvale svim volonterima, javnim službama i građanima Sarajeva koji su svojim trudom i pozitivnom energijom doprinijeli uspješnoj realizaciji manifestacije.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *