Naslovna Sport Nogomet Engleski klubovi najavili bojkot društvenih mreža: Poznato šta je cilj protesta
Engleski klubovi najavili bojkot društvenih mreža: Poznato šta je cilj protesta
0

Engleski klubovi najavili bojkot društvenih mreža: Poznato šta je cilj protesta

0

Engleski fudbalski klubovi najavili su privremeni bojkot društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram i na taj način protestiraju zbog sve intenzivnijih cyber zloupotreba i diskriminatorne retorike na tim mrežama, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbalska federacija Engleske saopćila je da će fudbalski klubovi u toj zemlji zatvoriti svoje službene profile na Facebooku, Twitteru i Instagramu u periodu od 15 sati 30. aprila do 23.59 sati 3. maja.

U saopćenju se navodi da će u bojkotu učestvovati klubovi iz elitne Premier lige, ali i svi klubovi iz nižerangiranih takmičenja.

Većina engleskih klubova već su potvrdili podršku bojkotu čiji cilj je slanje poruke rukovodstvima društvenih mreža da moraju učiniti više napora u suzbijanju mržnje na Internet platformama.

Fudbalska javnost Engleske je u februaru objavila otvoreno pismo u kojem su pozvali rukovodstva društvenih mreža da bolje filtriraju agresivne sadržaje, brže uklanjaju i blokiraju neprimjerene sadržaje i pooštre proces provjera pri prijavljivanju novih korisnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *