Naslovna Magazin Muzika Legenda Pink Floyda tvrdi da je na ukrajinskoj listi za odstrel zbog podrške Rusiji
Legenda Pink Floyda tvrdi da je na ukrajinskoj listi za odstrel zbog podrške Rusiji

Legenda Pink Floyda tvrdi da je na ukrajinskoj listi za odstrel zbog podrške Rusiji

0

Jedan od osnivača Pink Floyda, Roger Waters, u intervjuu za magazin Rolling Stone tvrdio je da je na ukrajinskoj listi za odstrel zbog negiranja ruskih zločina tokom invazije, a svoje mišljenje bazira na tome da su o njima izvještavali samo zapadni mediji.

Bivši muzičar Pink Floyda Roger Waters nedavno je napisao otvoreno pismo prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj, pozivajući je da uputi svog supruga da traži mir s Rusijom. Ovim potezom bi u biti prihvatili trenutni položaj s Vladimirom Putinom kojem je također napisao pismo.

Stoga su njegovo pismo u međuvremenu osudili mnogi koji su kritizirali etiku “prešutnog pristajanja na djela ratnog zločinca”. Međutim, muzičar je u nedavnom intervjuu za Rolling Stone rekao da su optužbe za ruske ratne zločine “laži, laži, laži”.

Izjavio je kako vjeruje da su ga njegove tvrdnje stavile na ukrajinski popis za odstrel. Iako ekstremistička ukrajinska organizacija stoji iza web stranice na kojoj se navode navodni “neprijatelji”, ova web lokacija nije službeni kanal. Čak i oštro osuđivani pojedinci koji stoje iza njega kažu da je on samo izvor javnih “informacija za tijela kaznenog progona i specijalne službe”.

Waters tvrdi da njegovo mišljenje da se ratni zločini zapravo nisu dogodili proizlazi iz činjenice da su o njima izvještavali samo zapadni mediji.

“To je upravo suprotno od onoga što zovete ruska propaganda; Rusi su se umiješali u naše izbore; Rusi su to učinili. Sve su to laži, laži, laži, laži”, rekao je Jamesu Ballu.

Kada su mu predstavljeni dokazi suprotni njegovom mišljenju, Waters izjavljuje: “Ne zaboravite, nalazim se na listi za odstrel koju podržava ukrajinska vlada. Ja sam na je**nom popisu, a nedavno su ubili ljude… Ali kad te ubiju, preko tvoje slike napišu ‘likvidiran’. Pa, ja sam jedna od onih je*enih slika.”

Njegove kontroverzne tvrdnje temelje se na načelu da “Rusiju nije trebalo poticati na invaziju na Ukrajinu nakon što su je 20 godina pokušavali izbjeći sugerirajući diplomatske mjere zapadnim vladama.”

Ranije je optužio Joea Bidena za raspirivanje sukoba u Ukrajini kazavši da je ratni zločinac.

Iako mu ove tvrdnje neće donijeti mnogo obožavatelja, odlučan je osigurati da se o njegovim stavovima čuje bez obzira na to koliko su nekim ljudima neugodni.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *