Naslovna Magazin Doktori su plakali dok su se borili za Balaševićev život
Doktori su plakali dok su se borili za Balaševićev život
0

Doktori su plakali dok su se borili za Balaševićev život

0

Đorđa Balaševića izdalo je srce, a ni respirator, ni veliki napori doktora s Kliničkog centra Vojvodina nisu pomogli legendarnom kantautoru.

– Doktori su mu odmah ugradili “pacemaker”, ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Skor 90 minuta pokušavali su ga reanimirati. Radili su elektrošokovi, davali su adrenalin, pokušavali su ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život…ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala. Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu odustajali. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su morali stati. Plakali su još satima nakon toga, izjavio je neimenovani izvor za Kurir.

Balašević je do prekjučer ujutro bio relativno stabilan na odjelu intenzivne njege Infektivne klinike KCV i plan doktora navodno je bio da ga premjeste na Covid odjel Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Međutim, Balaševiću se stanje naglo pogoršalo i on je intubiran na Infektivnoj klinici. No, čim je stavljen na respirator, otkucaji srca pali su mu ispod 50 u minuti…

(Dnevni avaz)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *