Naslovna Vijesti Društvo Promocija knjige ‘50 godina bh. pop rocka’ autora Amira Misirlića
Promocija knjige ‘50 godina bh. pop rocka’ autora Amira Misirlića
0

Promocija knjige ‘50 godina bh. pop rocka’ autora Amira Misirlića

0

Knjiga “50 godina bh. pop rocka”, renomiranog publiciste iz oblasti muzike Amira Misirlića, predstavljena je danas u Sarajevu.

Promocija ove knjige, upriličenu u sarajevskoj ‘Magazi’, okupila je brojne poklonike pisane riječi i dobre muzike, koje je uvodnim govorom pozdravila moderatorica eventa Vesna Andree Zaimović, podsjetivši na početke pop rock muzičke scene na našim prostorima, i nastojanja mladih muzičara u eri bez Interneta, You Tube-a i društvenih mreža, da uz pomoć radija i gramofona ‘dođu’ do trendova koji su vladali u svijetu.

Podsjetila je na njihova nastojanja da ‘skinu akorde po sluhu’ i sviraju popularne svjetske pjesme na igrankama.

Moderatorica je “50 godina bh. pop rocka“ okarakterisala kao krunu Amirovog djelovanja – priručnik za sve generacije, stručnjake iz oblasti muzike i historije, novinare, turiste i ljubitelje muzike sa ovih prostora.

Dirljivim riječima gostima se obratio Amir Misirlić, podsjećajući nas na eru sarajevske pop rock scene od njenih samih početaka sa ‘Indexima’ i drugim pionirima pop rocka do danas, naglašavajući da je regionalna pop rock scena bila jedna od najrazvijenijih van anglo-saksonske scene, 80-tih godina prošlog stoljeća i da se njen sjaj nastavlja kroz nove generacije.

– Ova knjiga se može koristiti kao dokument o jednom periodu naših života, kao priručnik u svakodnevnom radu svima koji su profesionalno vezani za bosanskoherecgovačku pop i rock scenu, ali može biti zanimljivo štivo i samo ljubiteljima tog žanra kao povremeni podsjetnik na neke godine, neke ljude i neke pjesme – istakao je autor.

Knjiga je trenuto dostupna u Sarajevu, u Magazi, a uskoro će biti dostupna i putem online-kupovine s dostavom širom svijeta, saopćili su organizatori.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *