Naslovna Vijesti Gradovi Poziv na fotografski natječaj ¨U Mostaru, ljeta 2021.¨
Poziv na fotografski natječaj ¨U Mostaru, ljeta 2021.¨
0

Poziv na fotografski natječaj ¨U Mostaru, ljeta 2021.¨

0

Centar za kulturu Mostar poziva sve one koji se fotografijom bave amaterski da se do 25. kolovoza prijave na fotografski natječaj “U Mostaru, ljeta 2021”.

“Ljeto nam se vratilo u naš Mostar, grad svjetlosti. Uz Atenu, to je grad s najvećim brojem sunčanih dana u Europi. Ljeto koje dolazi možemo sačuvati u našim pričama, sjećanjima, ali i fotografijama. Osvrnite se oko sebe, uhvatite trenutak i zabilježite ga. Mogu to biti fotografije s usijanih mostarskih ulica, vesele gradske razglednice ili prizori s manifestacije ‘Mostarsko ljeto 2021’. Dočarajte atmosferu ljeta u Mostaru i pretvorite je u sličice našega grada koje će biti i lako prepoznatljive”, priopćeno je iz Centra za kulturu.

Što se tiče uvjeta sudjelovanja na natječaju, svi sudionici moraju biti građani BiH, u obzir dolaze samo fotografije nastale u Mostaru tijekom ljeta 2021. godine, fotografije koje sudionici šalju trebaju biti autorske, a svaki autor može poslati maksimalno dvije fotografije.

Krajnji rok za prijem radova je 25. kolovoza, a fotografije s prijavom poslati na e-mail “umostaruljeta2021@gmail.com” s naznakom: Prijava za Foto konkurs “U MOSTARU, LJETA 2021”.

Organizatori napominju kako na natječaju ne mogu sudjelovati uposlenici Centra za kulturu, kao ni članovi njihove uže obitelji.

Fotografije mogu biti urađene fotoaparatom ili mobilnim telefonom u adekvatnoj rezoluciji, te isključivo u digitalnoj formi u JPEG formatu. Maksimalna veličina fotografije može biti 5 MB, fotografije ne smiju imati vodeni žig i trebaju biti minimalno 3.000 piksela po dužoj strani (300 DPI).

Sve prijave trebaju sadržavati ime i prezime autora, opis slike ako autor to smatra potrebnim, te kontakt autora (broj telefona, e-mail adresa).

Prva nagrada iznosi 200 maraka, druga 150, dok će treće mjesto osvojiti 100 maraka.

U Centru za kulturu na jesen bit će organizirana izložba na kojoj će biti predstavljeni najzanimljiviji radovi pristigli na ovaj natječaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *