Naslovna Magazin Kultura Pjesme Đorđa Balaševića ušle u udžbenike muzičke kulture u Srbiji
Pjesme Đorđa Balaševića ušle u udžbenike muzičke kulture u Srbiji

Pjesme Đorđa Balaševića ušle u udžbenike muzičke kulture u Srbiji

0

Tri pjesme poznatog kantautora Đorđa Balaševića će ući u srbijanske udžbenike muzičke kulture izdavačke kuće “Klet”.

U udžbeniku za osmi razred našla se “Drvena pjesma”, dok će učenici nižih razreda osnovne škole učiti “D-mol” i “Djevojku sa čardaš nogama”.

Jedna od autorica ovih udžbenika muzičke kulture Maja Sokolović Ignjačević je za Euronews.rs rekla da su pjesme jednog od najvećih kantautora na ovim prostorima sigurno zaslužile da se nađu u osnovnim školama, odnosno da bi mlađe generacije trebalo da se upoznaju sa radom ovog pop muzičara.

“Nama je bio cilj da približimo Balaševića, ali i druge autore koji su zadužili naše društvo, mladima. U našim udžbenicma se pojavljuju Šaban Bajramović, Đorđe Balašević i Zdravko Čolić, ali i brojni strani popularni bendovi i autori. U udžbeniku za osmi koji je odobren i treba da bude objavljen ima čitavo jedno poglavlje o popularnoj muzici gde smo uvrstili sve žanrove od džeza, bluza, popa, roka, hip-hopa”, rekla je ona, a u udžbenicima se našao i legendarni Bajaga.

Đorđe Balašević je preminuo 19. februara, a fanovi su se u mnogim gradovima bivše Jugoslavije masovno okupljali kako bi zapalili svijeću i ispratili ga na vječni počinak.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *