Naslovna Vijesti Gradovi Mostar: Tribina o urbanoj umjetnosti ¨Street Art GenerArtor¨
Mostar: Tribina o urbanoj umjetnosti ¨Street Art GenerArtor¨
0

Mostar: Tribina o urbanoj umjetnosti ¨Street Art GenerArtor¨

0

Tribina “Street Art GenerArtor”, na kojoj će se govoriti o identitetu grada, značaju otvorenih javih prostora, street artu u Mostaru i urbanoj umjetnosti generalno, održat će se u četvrtak, 27. svibnja, u OKC-u Abrašević s početkom u 18 sati.

Street Arts Festival (SAF) Mostar i OKC Abrašević počinju s novim umjetničkim konceptom “The Future of Public Spaces”, kao uvertirom u nadolazeći jubilarno deseto izdanje SAF-a, koje će se održati u rujnu ove godine, a program će objediniti umjetničke rezidencije afirmiranih muralista, radionice za mlade, te navedenu tribinu, kojom će početi realizacija projekta koji će se nastaviti cijelo ljeto.

Na tribini će sudjelovati sociologinja Merima Jašarević, arhitektica Senada Demirović, muralist Tomislav Lončarević, arhitekt i muralist Nikola Mihajlović, a ispred organizacijskog tima SAF-a Marina Đapić, Maja Rubinić i Sabina Maslo.

“Ovim događajem želimo pokrenuti dijalog o uličnoj umjetnosti koja egzistira u našem gradu, te s aspekta stručnjaka artikulirati fenomen street arta u realnom vremenu i suvremenom društvu. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže”, poručili su organizatori.

Projekt se realizira uz podršku programa “Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative” (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *