Naslovna Vijesti Društvo Izložba ¨Naša djeca stvaraju¨ u mostarskoj Kosači
Izložba ¨Naša djeca stvaraju¨ u mostarskoj Kosači
0

Izložba ¨Naša djeca stvaraju¨ u mostarskoj Kosači

0

Otvaranje izložbe “Naša djeca stvaraju” bit će upriličeno 25. svibnja u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Izložba je nastala kroz projekt “Reci NE ovisnosti” u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja, nauke i sporta u kojem su sudjelovali učenici 18 osnovnih škola s područja HNK.

Ciljevi projekta su edukacija djece, upoznavanje s kulturnom, povijesnom, prirodnom i tradicijskom baštinom, spoznaja vrijednosti svog identiteta i percepcija kroz likovno izražavanje te sinteza vizualizacije grbova i slika u cilju kulturne promidžbe, naveli su iz Udruge roditelja “Naša djeca 2014”.

Kako su istakli, projektom “Reci NE ovisnosti” upravljao je akademski slikar i profesor likovne kulture Ernesto Markota.

Na izložbi će biti predstavljeno 14 grbova u tehnici keramička glina (terakota) u kiparskoj izvedbi plitkog reljefa koji se u finalnoj realizaciji patinira u boje plemenitih metala, te 12 slika koje predstavljaju prirodne, kulturne i tradicijske znamenitosti Hercegovačko-neretvanskog kantona u tehnici akril na platnu.

“Pored svih otežavajućih okolnosti izazvanih pandemijom covid-19, projekt smo uspješno priveli kraju, a kao kruna svega nastala su reprezentativna umjetnička djela”, poručili su organizatori.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *