Naslovna Magazin Jet-set Sharon Stone o “cancel” kulturi: To je najgluplja stvar, dajte ljudima priliku
Sharon Stone o “cancel” kulturi: To je najgluplja stvar, dajte ljudima priliku
0

Sharon Stone o “cancel” kulturi: To je najgluplja stvar, dajte ljudima priliku

0

Slavna glumica Sharon Stone je gostovala u radijskoj emisiji Just Jenny u kojoj je iznijela mišljenje o kontroverznoj temi i objasnila zašto misli da “cancel” kultura može biti kontraproduktivna.

“Mislim da je ‘cancel’ kultura najgluplja stvar koju sam vidjela. Kada neko iznese mišljenje koje je za vas uvredljivo, mislim da je to odlična prilika da obje strane pokušaju razumjeti jedna drugu i naučiti nešto novo”, rekla je Stone.

Također je istakla da konačno trebamo naučiti poštovati različitosti.

“Svi imamo različita porijekla, kulture, iskustva, traume, roditelje itd. Trebamo saslušati nekoga prije nego što odlučimo da “ukinemo” njegovo postojanje zbog neke izjave ili komentara. Prekinite biti zatvorenog uma, odrastite i naučite biti empatični”, izjavila je ona.

Stone je napisala novu knjigu “The Beauty of Living Twice” u kojoj govori o teškim životnim periodima kroz koje je prošla, a u utorak će biti puštena u prodaju.

“Cancel” kultura predstavlja ideju da se osoba može “otkazati”, drugim riječima, da joj se kulturno onemogući da ima istaknutu javnu platformu ili karijeru. Pored bojkota, ovaj trend sa sobom najčešće nosi i negativne komentare i bullying.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *