Naslovna Magazin Auto Kroz Sarajevo prodefilovao ¨OneLifeRally¨ karavan sportskih automobila (VIDEO)
Kroz Sarajevo prodefilovao ¨OneLifeRally¨ karavan sportskih automobila (VIDEO)
0

Kroz Sarajevo prodefilovao ¨OneLifeRally¨ karavan sportskih automobila (VIDEO)

0

Karavan sportskih i “egzotičnih” automobila okupljeniih u promotivnu vožnju kroz sedam gradova Evrope pod nazivom “OneLifeRally”, u svom petom izdanju prvi put je prodefilovao kroz Sarajevo.

Kako je kazala predstavnica relija Tonja Blatnik, karavan u kojem se nalazi 94 automobila krenuo je 26. juna iz Istanbula, proći će kroz Sofiju, Prištinu, Beograd, Sarajevo, Budimpeštu, s konačnom destinacijom 3. jula – Prag.

– Ideja OneLifeRallyja je okupljati luksuzne automobile, ali i pokazati da naša regija ima veliki potencijal i velikog srca. Naš cilj nije utrka, već želimo stvarati dobre priče i motivisati mlade, jer zaista vjerujemo u Balkan. Sarajevo nas uvijek dočeka otvorenih ruku, ali ove godine smo prvi put došli sa automobilima. Kroz sedam dana 94 automobila proći će kroz sedam država i preći 2.817 kilometara – kazala je Blatnik.

Ljubitelji superautomobila u glavnom gradu BiH mogli su vidjeti automobile marke Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati i drugih, rijetko viđenih u Bosni i Hercegovini, vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura.

Za vozače ovih automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Oni žele uživati u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine, na popis stavljaju različite zemlje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača tako i zbog brojne publike koja ih prati. Zahvaljujući kompaniji Hifa Petrol, uživanje u ovoj atrakciji omogućeno je i građanima Sarajeva, Tuzle i Gradačca.

Praksa OneLife Rally-ja je da svake godine na organizuje dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva donira lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu, gdje će se prikupljena sredstva donirati udruženju Srce za djecu, organizaciji koja pomaže i pruža podršku djeci oboljeloj od raka.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *