Naslovna Magazin Auto Volkswagen predstavio novi logo
Volkswagen predstavio novi logo
0

Volkswagen predstavio novi logo

0

Njemački automobilski div Volkswagen predstavio je novi logo kojim želi izgraditi imidž kompanije angažirane na zaštiti okoliša i ograditi se od skandala s krivotvorenjem podataka o ispušnim plinovima iz dizel vozila iz 2015. godine, javlja dpa.

“Volkswagen je na putu prema mobilnosti bez emisija štetnih plinova za sve”, rekao je menadžer brenda Ralf Brandstaetter.

Cilj je njemačkog proizvođača automobila, prema Brandstaetterovim riječima, postati svjetski lider u e-mobilnosti i do 2025. prodavati milijun električnih vozila godišnje.

U Volkswagenu se nadaju da će njihov električni model ID.3 dosegnuti popularnost nekadašnje Bube i Golfa.

‘W’ nije više spojeno s gornjim ‘V’

Novim je redizajnom logo izgubio trodimenzionalni efekt i slovo “W” nije više spojeno s gornjim “V”.

“Vjerujemo da smo stvorili ikonu”, rekao je Jochen Sengpiel, Volkswagenov marketinški direktor za osobna vozila.

Kompanija je počela raditi na redizajnu brenda u listopadu 2015. godine, prije izbijanja skandala s krivotvorenjem podataka o ispušnim plinova iz dizelaša.

Povratak reputacije

Mjesec ranije, američki regulator je dokazao da je kompanija koristila softver u dizelskim vozilima koji je na regulatornim testovima pokazivao nižu razinu štetnih plinova nego u stvarnoj vožnji.

Volkswagenu još pristižu na naplatu financijske, političke i pravne posljedice tog skandala. Početkom godine u Njemačkoj je protiv bivšeg izvršnog direktora kompanije Martina Winterkorna podignuta optužnica za prijevaru.

“Novim logom želimo ponovno izgraditi dobru reputaciju u društvu”, naglasio je Brandstaetter.

(Al Jazeera)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *