Naslovna Magazin Massimo: Boli me što su mogućnosti zarade na nuli, a nikog nije briga
Massimo: Boli me što su mogućnosti zarade na nuli, a nikog nije briga
0

Massimo: Boli me što su mogućnosti zarade na nuli, a nikog nije briga

0

Koncet će pratiti pet kamera, pripreme su u punom jeku i sprema se pravi spektakl, kaže nam Massimo.

U intervjuu za naš portal dotakli smo se aktuelnih projekata, sumirali trenutnu situaciju u regionu, ali i otkrili ko spada u Massimov “mali krug, velikih ljudi”, kao što nosi naziv njegov posljednji singl.

“Moram vam priznati da već dugo nisam osjećao ovakvo uzbuđenje i ushit što ću napokon stati na binu. Ne trebam vam puno objašnjavati, slično je kod vas kao i kod nas. I zato je tako izuzetan osjećaj imati priliku zasvirati pred publikom. Spremili smo pravi spektakl, u okvirima u kojima ga možemo održati. Dakle, moj bend će biti u puno sastavu, ali nećemo ga proširivati iz epidemioloških razloga”, govori Massimo.

Međutim, imaju imaju posebnog ton majstora koji će se pobrinuti da 250 ljudi koliko ih smije biti u dvorani Lisinski ima savršen zvuk.

“Osim toga, imamo i drugog ton majstora koji će paziti da publika kod kuće, dakle oni koji nam se virtuelno pridruže također imaju savršen zvuk. Pet kamera pratiti će nastup, reditelj će paziti da je svaka sekunda interesantna i da gledatelji vide svu virtuoznost mojih muzičara. Ivan Marušić Klif je zadužen za vizualizacije, a Bojan Cerjak Febo za svjetlo, tako da namjeravamo prirediti večer za pamćenje”, poručuje Massimo.

Na pitanje ima li bojazni od toga kako će sve proteći, hoće li publika “prihvatiti” ovaj vid koncerata, Massimo nam kaže da barem trenutno, nema drugog načina.

“Nema nam druge, dokle god ovisimo o raznim brojkama, oboljelih, metrima kvadratnih na kojima smije biti određen broj ljudi, mi ne možemo organizovati onaj standardni koncert. Ako mi želimo svirati i ako želimo da nas publika vidi, ovo je jedini način. Ali zato smo odlučili učiniti to kako spada, napraviti vrhunsku produkciju i pokazati publici kod kuće da i ovakav koncert može biti nezaboravno iskustvo”, pojašnjava Massimo.

Teško je bilo, priznaje nam, prihvatiti “novo normalno”, živjeti pod novim okolnostima koje nam je donijela pandemija koronavirusa.

“Uh, tu vam isto ne trebam previše objašnjavati. Teško je. Teško je prihvatiti da nisi važan, da su ti se načini za zaradu smanjili na gotovo nulu. I da gotovo nikog nije briga. Taj je moment možda najbolniji. Ali baš zato ne odustajem. Borim se i pokušavam pronaći nove načine da moja umjetnost dođe do ljudi”, govori Massimo.

Nedostaje mu, dodaje, kontakt s publikom.

“Nedostaju mi porodična okupljanja i večere s prijateljima. Zagrljaji, probe s bendom…Tako da kad sve ovo prođe, bilo bi mi najdraže održati jedan veliki koncert s puno gostiju, pred puno publike”, iskren je Massimo.

Njegov posljednji singl “Mali krug velikih ljudi” publika je prihvatila s oduševljenjem i pjesma je jako slušana u regionu.

“Naravno da imam svoj ‘mali krug velikih ljudi’ i zbog njih mi ovi teški trenuci i nisu tako teški. To je prije svega moja porodica. Moja supruga Eni i moja kćerka Mirna, a zatim i svi ostali, a i moj bend i saradnici. Sretan sam što oko sebe imam ljude koje volim i kojima vjerujem i koji su uvijek tu za mene i jedva čekam da sve ovo bude iza nas”, kaže nam Massimo.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *