Naslovna Magazin Auto Kanađanin vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz franšize “Fast and Furious”
Kanađanin vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz franšize “Fast and Furious”
0

Kanađanin vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz franšize “Fast and Furious”

0

Jorge Acosta iz Edmontona u Alberti u Kanadi vlasnik je najveće kolekcije replika automobila iz popularne franšize “Fast and Furious”.

Od Toyote Supre koju je vozio pokojni glumac Paul Walker pa do Ice Chargera kojim je urpavljao Vin Diesel, franšiza “Fast and Furious” sadrži neke od najpoznatijih automobila u historiji. Zbog toga se pojavio veći broj replika koje su kreirali fanovi.

Međutim, Jorge Acosta je poseban jer je vlasnik najveće kolekcije replika automobila iz pomenute franšize.

Sve je počelo prije tri godine kada je kreirao zeleni Mitsubishi Eclipse iz prvog filma “Fast & Furious” koji je prikazan 2001. godine. Od tada se njegova kolekcija povećala na 24 automobila, koji su smješteni u garaži u Edmontonu u u Alberti.

Iako se to ne sviđa njegovoj suprugi, Jorge namjerava povećati svoju kolekciju na 35 automobila kada završi svaki na kojem trenutno radi.

On tvrdi da nije namjeravao posjedovati najveću kolekciju automobila, ali da ih jednostavno nije mogao prestati kupovati i modificirati. Njegov hobi je prerastao u biznis jer je za pet godina prodao deset primjeraka Toyote Supre.

Trenutna kolekcija uključuje zeleni MItsubishi Evo iz filma “2 Fast 2 Furious”, a Jorge posjeduje i Nissan Skyline R34 GT-R iz istog filma. Također, tu je i replika Hanove narandžasto-crne Mazde RX-7 iz filma “Fast and Furious: Tokyo Drift”.

Kako bi replike bile što autentičnije, Jorge je u kontaktu s tehničkim direktorom franšize “Fast & Furious” Craigom Liebermanom i ljudima koji posjeduju neke od originalnih automobila. Nedavno je kompletirao Subaru Imprezu WRX STi inspirisanu primjerkom iz filma “Furious 7”, a sada radi na A90 Toyoti GR Supri koja će se pojaviti u filmu “Fast & Furious 9”. Također, u procesu modificiranja je i Honda S2000 iz filma “2 Fast 2 Furios” koji je pripadao Suki.

U franšizi su planirana još dva filma, ali i više spin-offa.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *