Naslovna Život Kuhinja Kamiondžija Carlos Soto ostaje u formi uprkos vožnji više od 6.000 kilometara sedmično
Kamiondžija Carlos Soto ostaje u formi uprkos vožnji više od 6.000 kilometara sedmično

Kamiondžija Carlos Soto ostaje u formi uprkos vožnji više od 6.000 kilometara sedmično

0

Počeo je, kako kaže za Men's Health, voditi računa o prehrani i vježbanju kako bi osigurao vlastitu dobrobit.

“Sve što radite kao kamiondžija jeste da jedete, spavate i vozite, a lako je biti nezdrav”, kaže Soto, dodavši da većina prijevoznika ima problema s koljenima, dijabetesom i visokim krvnim pritiskom.

Napominje da je to uglavnom zbog toga što se ne kreću i ne vode računa o ishrani.

“Tijelo se jednostavno počne gasiti. Čini se da je to tako kod 90 posto autoprijevoznika. Puno kamiondžija u 30-ima ili 40-ima hoda kao da im je 80 godina”, rekao je Soto.

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, 50 posto kamiondžija u Sjedinjenim Američkim Državama je pretilo.

Carlos je imao 113 kilograma prije nego što je odlučio da smanji rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema. Pridružio se fitnes klubu Life Time kako bi mogao vježbati kad nije na putu.

Usredotočio se na gubitak kilograma i rast mišića, te je ubrzo smršao 14 kilograma.

Poslije toga postavio je sebi nekonvencionalan cilj: posjetiti svih 150 klubova Life Timea širom Sjeverne Amerike, uklapajući ih u svoj raspored putovanja.

“Ponekad je to vrlo teško, često sam slobodan samo od dva do četiri sata ujutro”, kaže Soto.

Napominje kako pokušava parkirati kamion na parkingu u blizini Life Timea, spavati najmanje osam sati, probuditi se, doručkovati i vježbati, prije nego što ponovo krene na put.

Ozbiljne promjene napravio je i u ishrani odbacivši brzu hranu koja je činila veliki broj njegovih obroka. Umjesto toga, priprema hranu, jede ribu, rižu bez hljeba.

“Osjećam se nevjerojatno ovih dana”, kaže Soto, dodavši da ima mnogo energije i snage nakon što je imao problema sa gojaznošću.

Dodaje kako želi igrati fudbal sa sinom i biti u formi za to, te kako želi biti zdrav za svoj posao i imati dugu, zdravu i produktivnu karijeru.

“Za ljude koji su novi u fitnesu, uvijek im kažem da moraju sve učiniti sami… Sve može biti postignuto s nekoliko promjena u rutini vježbanja i ishrani”, zaključio je Carlos Soto.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *