Naslovna Magazin Film Luksuzna vila omiljenog Jamesa Bonda na prodaji za vrtoglavih 100 miliona dolara
Luksuzna vila omiljenog Jamesa Bonda na prodaji za vrtoglavih 100 miliona dolara

Luksuzna vila omiljenog Jamesa Bonda na prodaji za vrtoglavih 100 miliona dolara

0

Brosnanovu vilu inspirisanu Bondovim filmom ustvari je dizajnirala njegova supruga Keelya Shaye Brosnan. Slavni par odgojio je na ovom imanju dva sina u posljednjih 18 godina. Međutim, kada su djeca odrasla, porodica Brosnan preselila se na Havaje.

“Volim Malibu, on je u mom srcu, ali ovih dana naš dom je ovdje na ostrvima”, kazao je glumac.

Vila u južnoazijskom stilu koja se prostire na više od 1.100 kvadratnih metara nazvana je “Kuća orhideja”. Luksuzno imanje posjeduje oko 36 metara dugu privatnu plažu uz okean, prenosi Mansion Global.

Glumac je zemljište na kojem je izgrađena vila kupio 2000. godine za otprilike 5,1 milion dolara, a poslije i susjednu parcelu za 2,2 miliona dolara. Brosnani su angažovali arhitekte Ralpha i Rossa Andersona da im na zemljištu sagrade kuću nadahnutu njihovim putovanjima Tajlandom gdje su se, kako kažu, zaljubili u arhitekturu.

“Kuća orhideja” građena je gotovo jedno desetljeće, ali rezultat je zaista očaravajući.

Glavna prostorija u vili prostire se na nevjerovatnih 370 kvadratnih metara, što je veće od mnogih kuća, a u njoj su smješteni kamini, umjetnički atelje i prostrana paluba s pogledom na okean. U vili se mogu naći i kino sala, bar, kao i spremište za otprilike 200 boca vina, te najmanje pet spavaćih soba i 14 kupatila.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *