Naslovna Magazin Kultura Dini Merlinu večeras će biti uručena Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva
0

Dini Merlinu večeras će biti uručena Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva

0

 

Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva u 2017. godini večeras će biti dodijeljena regionalnoj muzičkoj zvijezdi Edinu Dervišhalidoviću – Dini Merlinu, Udruženju “Fama-Metodologija” i  Udruženju za zaštitu historijskih vrijednosti “Haber”.

– Drago mi je i čast primiti Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva. Uživam u ovim trenucima. Želim se zahvaliti svima koji me zovu, šalju poruke i čestitaju na ovoj važnoj nagradi – rekao je Dino Merlin za Avaz.ba kada je saznao da je dobitnik Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva u 2017. godini.

U pojašnjenju nagrade za Dinu Merlina je naglašeno da je u posljednje tri decenije svojim umjetničkim radom dao ogroman doprinos razvoju kulture, ne samo kao najveća regionalna estradna ličnost u regionu, već kao autor i izvođač koji kroz svoj umjetnički opus na najbolji način promovira Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, kulturu i tradiciju.

Priznanje “Počasni građanin” bit će dodijeljeno dr. Edmondu Offermanu zbog doprinosa za izgradnju Trebevićke žičare, koji je donirao vlastita sredstva od šest miliona KM. Sredstva će biti utrošena isključivo u svrhu realizacije Projekta “Revitalizacija Trebevićke žičare”, te nabavku nove elektromehaničke opreme. Naglašena je, također, iskrena želja Offermana da pomogne rodnom gradu njegove supruge Amre Serdarević, u kojem se, početkom ‘90-ih godina, prvi i jedini put provozao Trebevićkom žičarom, za koju su građani Sarajeva posebno vezani.

(avaz)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *